Lelahnya suatu pekerjaan  

Kamis, 08 Maret 2012
night my blog....

udah lama banget gk posting sesuatu di blog ini, rasanya udah lama bgt juga gak pernah liat atau cman sekedar nulis nama asli gw di google dan senang bgt kalau  blog ini muncul paling ataass :)
hahhaa, bahagainya bisa curhat euyyy....

malam ini gw mau cerita, mungkin basi atau palah yg banya sering di keluhkan setiap manusia tentang kewajiban pekerjaaann *mencari nafkah tepatnyaaaa...(sekalian nyambi nyari jodoh "ngakak mode on ) lelah, capek, bahkan lu bakal ngerasa. " GILA yah gw hidup gw cman gw habiskan diantor, ngopi depan kompute. dengerin ocehan BOS yg gk jelas yg mana BOSnya saking banyaknya atasann *desprate....


yah emang itu manusiawi tapi, hidup bakal terasa indah saat kita bisa jalanin itu semua dengan warnaa, tapi gimana carannya??? sedangkan jika kita bekerja banyak tekanan yg datang.. pindah tempat kerja sama aja malah kadang lebih berattt.

tapi, gw berusaha sebisa ungkin utnuk tetap di rule,, berusaha untuk ttp jadi yg terbaik karena dorongan dari keluarga gw yg sangat beraerti buat gw. I LoVe My Fammily...


lega rasanyaaaa
»»  Baca selengkapnya...
AddThis Social Bookmark Button

Link ke posting ini Email this post


Ungkapan-ungkapan Motivasi John Maxwell  

Kamis, 24 Maret 2011

John C. Maxwell adalah ahli masalah motivasi khususnya motivasi kepemimpinan, beliau  berkebangsaan Amerika. John saat ini sudah banyak menghasilkan buku Motivation, beberapa malah best seller. Ungkapan-ungkapan yang saya tulis ini merupakan beberpa Ungkapan yang ditulis oleh John pada bukunya Living at The Next Level..

  • Jalan menuju ke tingkat selanjutnya selalu mendaki bukit
  • Jika anda terus melakukan apa yang selama ini anda lakukan, anda akan mendapat hasil yang sama
  • Orang yang mencapai potensinya menghabiskan lebih banya waktu untuk bertanya, Apa yang baik yang saya lakukan? dan bukanya, Apa yang salah saya lakukan?
  • Hanya ada dua jenis orang kalau sudah sampai kepada pertumbuhan: mereka yang tumbuh dan mereka yang menolak pertumbuhan
  • Setiap orang yang sukses hanya membentuk kebiasaan melakukan hal-hal yang tidak disukai dan tidak tidak akan dilakukan oleh orang yang gagal.
  • Orang yang berhasil dan gagal tidak mempunyai banyak perbedaan dalam kemampuan mereka. mereka berbeda dalam keinginan untuk meraih potensi mereka.
  • Jika anda tidak pernah berbuat salah, itu berarti anda tidak berani mengambil resiko
  • kalau wawasan anda tidak menuntut biaya apa pun, maka itu hanya lamunan.
  • Terlalu banyak orang yang berhenti berkembang setelah harganya menjadi terlalu tinggi.
  • Jalan pintas tidak pernah membuahkan hasil dalam jangka panjang.
  • Motivasi pribadi adalah kekuatan yang mengangkat seseorang ke tingkat apa saja yang dicarinya.
  • Sukses yang sesungguhnya adalah bertaqwa kapada yang diatas.
  • Harga diri rendah membentuk langit-langit yang mencegah orang melampaui batas yang ditetapkan sendiri ke tingkat berikutnya

itu lah beberpa ungkapan dari John C Maxwell, mudah-mudahan kalian menjadi termotivasi yagh :)
»»  Baca selengkapnya...
AddThis Social Bookmark Button

Link ke posting ini Email this post


Demam Chuck  


Omg, hari ini setelah dua hari bergadang gk tidur akhirnya selesai juga nonton serial TV chuck, heheh mungkin bisa bsa dibilang ketinggalan jaman kali yagh, secara serial ini udgh dari tahun 2007 keluarnya. baru sampei season 2 lagieeh...

serial ini sangat menarik, gak bosen  nonton dari episode pertama sampai akhir season 2 karena jalan ceritanya tidak bisa ditebak, udagh itu perlu penalaran tinggi hingga akhirnya ngerti apa maksud dari serial ini.. (entah gw yang lemot apa memang karena filmnya penuh teka teki).  Oiyagh pada season satu serial ini nama ibukota dari negara kita ini juga sering disebut logh, yagh walaupun cman sebagai tempat pengungsian buat agen bryce tapi bangga juga lagh :)



jadi jalan ceritanya seperti ini, sih Chuck Bartowski yang merupakan seorang ahli elektronika mempunyai teman bryce yang merupakan agen CIA. pada satu waktu bryce mengirimkan CD yang berupa Intersect berisi data penting USA yang bener-bener rahasia. hingga akhirnya chuck menjadi seorang intersect yang dimana di dalam kepalanya terdapat data-data penting yang dapat dilihat olehnya jika dia melihat suatu orang atau objek yang berhubungan. bryce pun ditembak oleh agen NSA Casey. wagh kalau diceritaiin secara detail semua mungkin bisa abis berapar page dari blog ini. wkwkkw :)

intinya serial ini sangat menarik, penuh dengan intrik sosial, keluarga, pertemanan dan juga percintaan. gak bakal nyesel dengh nontong serial ini :) (Beneran, recommendation banget dah) 
»»  Baca selengkapnya...
AddThis Social Bookmark Button

Link ke posting ini Email this post


Lowongan Pekerjaan L'Oréal  

L'Oréal is world leader in cosmetics and beauty products and has presence in 130 countries. It produces over 4.5 billion products a year in 42 industrial plants around the world. L'Oréal product sell by the billion in every conceivable distribution channel - for example, Garnier and Maybelline in supermarkets. Kerastase in hair Salons and Lancome in department Store.

L'Oréal Indonesia has shown an exponential growth in 2009 & 2010. According to Nielsen survey, L'Oréal is the fastest growth fast moving consumer goods company for the last two years.

L'Oréal Indonesia has drastically accelerated its business by offering accessible innovations suited to local expectation. L'Oréal is also inte process of establishing a new factory in Indonesia which will be the biggest factory in terms of land size within L'Oréal group.

Management Trainee Test Location: Jakarta & Bandung

Position Requirements
  • Students in the final year, will be graduated soon
  • Bachelor degree with max 3 years working experience
  • Min. GPA 3.00 out of 4.00
  • Proficient in English is a must
  • Preferably actively involved in campus activities or part time working
Interested candidates please apply online before April 20, 2011 at link provided below.
Link
»»  Baca selengkapnya...
AddThis Social Bookmark Button

Link ke posting ini Email this post


Lowongan Pekerjaan Mead Johnson & Company  

Mead Johnson & Company was founded in 1905 in Jersey City, New Jersey, by Edward Mead Johnson, Sr. E. Mead launched his business after leaving Johnson & Johnson, which he had co-founded with his brothers.
Mead Johnson & Company introduced its first major infant feeding product in 1910 and followed it the next year with the product that would set the company on its path to leadership in infant and children's nutrition. A carbohydrate milk-modifier, Dextri-Maltose® became the first clinically supported, physician recommended infant feeding product in the United States.

Over the next several decades, Mead Johnson built upon its leadership in science-based nutrition, introducing many innovative infant feeding products while expanding into vitamins, pharmaceutical products, and enteral and parenteral nutrition

Mead Johnson Nutrition — a global leader in infant and children's nutrition. We are best known for our Enfamil® and Enfalac® families of infant formulas as well as for our regional children's nutritional products, including Enfagrow®, Enfapro®, Enfakid®, EnfaSchool®, and Sustagen® in Asia, and Choco Milk® and Cal-C-Tose® in Mexico and Latin America.

Our company was founded more than 100 years ago — and has been committed from its very beginning to earning the trust of parents and health care professionals by offering scientific evidence of the benefits of our products.

That commitment, driven by the pride and passion of our workforce of approximately 5,300 people, is evident today throughout the world. We manufacture and market more than 70 products in over 50 countries in North America, Latin America, Europe, and Asia-Pacific, and we operate major manufacturing facilities in every region where we conduct business.

We're currently seeking high caliber talent for the position of

Tax and Accounting Officer

General Responsibilities:
  • Familiar with Monthly and Annual Tax Payment and Report (e-SPT), regular tax and custom audit and objection.
  • Having good understanding on the update Tax regulation
  • Prepare and process billings, review to assure completeness and accuracy statements
  • Post customer payments by recording cash, checks, and credit card transactions
  • Resolves valid or authorized deductions by entering adjusting entries
  • Analyze accounts receivable monthly, prepare related reports and communicate results to other department heads.
  • Participate in monthly accounting cycle, accounting closes
  • Perform other duties as assigned
Requirements:
  • Bachelors Degree in Accounting, Finance or equivalent
  • Minimum 2 years experience in Tax or AP/AR.
  • Experience working with Income Statements and Balance Sheets
  • Computer literacy in applicable accounting programs including excel
  • Certified Bravet A and B.
  • Willing to work under contractual basis throughout company outsourcing partner
All CV’s will be treated strictly confidential. Only shortlisted candidates will be invited for interviews and assessment process
Please email your most updated resume before March 30, 2011 to :

recruitment.id@mjn.com
»»  Baca selengkapnya...
AddThis Social Bookmark Button

Link ke posting ini Email this post


Lowongan Pekerjaan PT. Wartsila  

Wartsila, Multi National Company which providing marine and energy industry with power solutions. We are Doers. We are more than 17,000 professionals manning 160 Wartsila locations in 70 countries around the world who are dedicated to achieve our clients' goal.
Wärtsilä is a global leader in complete lifecycle power solutions for the marine and energy markets. By emphasising technological innovation and total efficiency, Wärtsilä maximises the environmental and economic performance of the vessels and power plants of its customers.

In 2010, Wärtsilä's net sales totalled EUR 4.6 billion with 17,500 employees. The company has operations in 160 locations in 70 countries around the world. Wärtsilä is listed on the NASDAQ OMX Helsinki, Finland.
Wärtsilä enhances the business of its customers by providing integrated systems, solutions, and products that are efficient, economically sound, and environmentally sustainable for the marine industry. Being a technology leader in this field, and through the experience, know-how and dedication of our personnel, we are able to customise innovative, optimised lifecycle solutions to the benefit of our clients around the world.

Through innovation in products, services and people, we prove our worth with what we get done for our clients everyday. People are the key to success At Wartsila we give the highest priority to developing our people because we recognize that they are the company's most important asset.

SR. OFFICER HR & GA

Responsibilities :
  • Responsible for Resourcing Recruitment & Staffing
  • Responsible for Organization Development
  • Responsible for HR System & Tools
  • Supervise processes & resources related to building security management & general services
  • Maintaining building & general facilities operate in efficient level safe & environmental friendly
  • To perform OpExS (Operational Excellence System within GA area
Requirements :
  • Degree (S1) in Social Science Industrial Engineering Law, Human Resources Management
  • Minimum 7 years experience in the HR & General Administration
  • Able to implement and having experience in HT & GA function i.e. Recruitment Organisation Development HR systems / experience in SAP-HR will be an advantage local labour law, labour management relation, handling formalities, building administration
  • Has strong leadership & interpersonal skills, ability to communicate well
  • Strong problems solving and creative skills
Excellent Career Growth Opportunities & Attractive Remuneration Package with Medical and Pension Benefits also dynamic & rewarding working environment is designed to recognize the experience & expertise of top talented professional.

Qualified candidates are invited to apply online or send your comprehensive resume with recent photograph not later than March 31, 2011 to:

HR Department, PT. Wartsila Indonesia
Cikarang Industrial Estate

Jl. Jababeka XVI, Kav. W-28
Bekasi 17530
E-mail to id.vacancy@wartsila.com
»»  Baca selengkapnya...
AddThis Social Bookmark Button

Link ke posting ini Email this post


Computer Vision  

Rabu, 23 Maret 2011

             
           Terminologi lain yang berkaitan erat dengan pengolahan citra adalah Computer Vision.  Computer vision   merupakan proses otomatis yang mengintegrasikan sejumlah besar proses  untuk persepsi visual, seperti  akuisisi citra, pengolahan citra, pengenalan  dan membuat  keputusan.
Computer vision mencoba meniru cara kerja sistem visual manusia (human vision) yang  sesungguhnya sangat kompleks.  Manusia melihat dengan objek dengan indera penglihatan (mata), lalu citra objek diteruskan ke  otak untuk diinterpretasi sehingga manusia mengerti objek apa yang tampak dalam pandangan  mata. Hasil interpretasi ini digunakan untuk pengambilan keputusan (misal menghindar kalau melihat ada mobil di depan).

Proses-proses dalam computer vision :
-  memperoleh atau mengakuisisi citra digital
-  operasi pengolahan citra
-  menganalisis dan menginterpretasi citra dan menggunakan hasil pemrosesan untuk tujuan tertentu,   misal memandu robot, mengontrol peralatan, dll.

 Pengolahan citra merupakan proses awal pada computer vision, pengenalan pola merupakan
proses untuk menginterpretasi citra.
»»  Baca selengkapnya...
AddThis Social Bookmark Button

Link ke posting ini Email this post


Lowongan Pekerjaan Bank ICBC  

Selasa, 22 Maret 2011

Lowongan kerja perbankan posisi Teller Bank ICBC, Batam Semarang dan Bali lulusan d3 s1 s2 fresh graduate Maret April 2011
PT Bank ICBC Indonesia
PT. Bank ICBC Indonesia (ICBC Indonesia) is a subsidiary bank and is 97.83% owned by Industrial and Commercial Bank of China Ltd (ICBC Ltd), the biggest commercial bank in china, has been operating in Indonesia since 2007 with total 12 branches in area of Jakarta, Surabaya and Bandung.

ICBC Ltd in 2007 has won various honors such as “Best Bank in China”, “Best Trading in the World”, “Best Management Company in China” awarded by the magazine Bankers, Global Finance, The Assets, Finance Asia, and was appraised by Economic Observer as “Most Honored Corporation in China”.
ICBC Indonesia has commitment to build a financial bridge to serve the ever-increasing economic corporation between China and Indonesia and it will also provides quality and diversified financial services to corporate and individual customers in Indonesia and ASEAN.
Our motto is, “Your Future is Our Future and Our Future is Your Future”. Due to our growth and expansion, we are seeking for highly talented candidates to fill in our vacant position.

Teller
(Batam, Semarang and Bali)
Requirements:
* Candidate must possess at least a Diploma, Bachelor’s Degree, Master’s Degree / Post Graduate Degree, any field.
* Applicants must be willing to work in Batam,Semarang and Bali.
* Fresh graduates/Entry level applicants are encouraged to apply.
* Full-Time positions available.
Responsibilities:
* Perform cash and non cash transaction such as deposit, withdraw, overbooking, remittance, etc.
* Perform cash count at the end of day.
* Perform other teller duites.
Application should be sent within 10 days from the date of posting.
We apologize that only short listed candidates will be notified and no telephone enquiries will be entertained.
Send your application to the address below and please state the job code HR@ina.icbc.com.cn
Closing Date: 20-04-11
»»  Baca selengkapnya...
AddThis Social Bookmark Button

Link ke posting ini Email this post


 

Design by Amanda @ Blogger Buster